Leuven - Heverlee

 

Van opleiding ben ik sociologe, sociaal assistent en erkend familiaal bemiddelaar. Daarnaast volgde ik bijscholing in contextuele hulpverlening, verbindende communicatie, oplossingsgericht coachen, bemiddelen met kinderen, …  . Intussen bouwde ik meer dan 10 jaar ervaring op in bemiddeling in verschillende sectoren: familiale bemiddeling, bemiddeling in de jeugdhulp en slachtoffer-dader bemiddeling. Daarnaast geef ik opleidingen en trainingen in bemiddeling, onder meer als gastdocent aan de Sociale Hogeschool Heverlee en voor de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen.

Bemiddelaar bij scheiding

Als bemiddelaar ondersteun ik mensen bij een scheiding of echtscheiding. Als je gaat scheiden, komen er een hoop vragen op je af. Er moet over heel wat dingen een akkoord gevonden worden met je ex-partner, net wanneer samen praten vaak niet meer lukt. Mijn taak bestaat erin om jullie gesprekken over de scheiding in goede banen te leiden. Zo kunnen we op een rustige manier duurzame oplossingen vinden waar jullie beide achter staan. Op een goede manier uit elkaar gaan, is immers belangrijk voor de toekomst van alle betrokkenen.

Bemiddeling betekent niet dat ik dicteer hoe het moet, maar wel dat ik jullie als een neutrale derde ondersteun bij het maken van jullie eigen afspraken. 

Bij een scheiding of echtscheiding komt meestal ook heel wat papierwerk kijken. Het opmaken van de juridische documenten (EOT, familierechtelijke overeenkomst, …) en jullie begeleiden bij de juridische weg hiervoor, kan ik als bemiddelaar voor jullie doen.

Bemiddeling bij conflicten na scheiding

Ook mensen die al gescheiden zijn, kunnen baat hebben bij bemiddeling. Grote veranderingen - bijvoorbeeld door een verhuis, een probleem met een van de kinderen, een nieuwe partner of nieuw samengesteld gezin - vragen vaak om een nieuw evenwicht en nieuwe afspraken. Ook in dergelijke situaties kan ik jullie ondersteunen om constructief met elkaar in gesprek te gaan. Ook hier kan het een goed idee zijn om deze nieuwe afspraken in een officiële overeenkomst voor te leggen aan de rechtbank.

Bemiddeling bij andere familiale conflicten
Uiteraard beperken conflicten zich niet tot scheidingssituaties. Soms is er een specifiek conflictthema dat steeds terugkomt binnen een relatie, of een punt van onenigheid met een van de kinderen, enzovoort… Ook in dergelijke situaties help ik jullie graag verder om het conflict samen te kunnen bespreken en oplossen.

Contactgegevens

Opgelet: ik neem voorlopig geen nieuwe bemiddelingsdossiers aan. U kan terecht bij één van mijn collega's.

Miriam Beck

Erkend familiaal bemiddelaar

Leuven

0495/ 28 37 39 

miriam@bemiddelingsteam.be