Werkwijze en kosten

Werkwijze

Team !

Wij werken in een team van verschillende collega’s om je zo goed en volledig mogelijk bij te staan.  We hebben elk onze eigen specifieke invalshoek. Dit is een meerwaarde voor de groep.

Maar ‘bemiddelingsTEAM’ betekent meer.  Tijdens het bemiddelingsproces vormen jullie en de bemiddelaar ook samen een team. We brengen samen een oplossing tot stand. Jullie werken met elkaar in team, niet langer tegen elkaar.

Praktisch

 Je neemt contact op met één van de bemiddelaars van het bemiddelingsTEAM.

Hij/zij vraagt aan de telefoon al kort over welk soort probleem het gaat en nodigt jullie dan uit voor een ‘intake’, een eerste gesprek. We leggen duidelijk uit hoe het bemiddelingsproces verloopt en we maken enkele afspraken.

De bedoeling is steeds tot een bemiddelde oplossing te komen in een gesprek met alle partijen. Zo kunnen we ook de communicatie herstellen. In de toekomst kunnen jullie dan soortgelijke problemen zonder hulp aan.

Als het niet lukt om in direct gesprek met de andere oplossingen te vinden is indirecte bemiddeling een optie. Hierbij speelt de bemiddelaar tussenpersoon. Hij/zij brengt de voorstellen over en werkt zo naar een oplossing (pendelbemiddeling).

 

Kosten?

 

Het uitgangspunt van bemiddeling is dat beide partijen samen de kosten dragen, dus je hebt slechts de helft van de kosten.

 

De prijs van het intakegesprek hangt af van de aard van het probleem en van de specifieke situatie. Tijdens het eerste, telefonische, contact wordt dit bedrag afgesproken.

 

De prijs voor de rest van het bemiddelingstraject wordt besproken tijdens het intakegesprek.